Forum Polskiego Kina

Teraz jest 15 kwietnia 2026, 17:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę... 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kasia SMUTNIAK
PostNapisane: 15 października 2025, 06:07 

Nasza aktorka, mieszkająca stale w Italii i grająca głównie w filmach włoskich (ale w języku polskim bądź angielskim też potrafi zagrać) - została dostrzeżona przez Mela Gibsona. Ten ostatni pracuje nad kontynuacją swojej "Pasji". Nowy film będzie opowiadał o Chrystusie Zmartwychwstałym, z grobu powstałym i po ziemi chodzącym. Kasia Smutniak ma zagrać Maryję, matkę Jezusa.
https://www.plotek.pl/najnowsze-plotki/ ... 0473221234

PostNapisane: 15 października 2025, 14:10 

Zanim osiągnęła sukces we Włoszech, można było zobaczyć ją jako nastolatkę w polskiej komedii kryminalnej "Haker" z bodajże 2001 roku. Mimo że film już nieco trąci myszką, nieco dodaje mu wartości obecność Marka Kondrada, oraz klimat przełomu tysiącleci w kontekście kina młodzieżowego.

PostNapisane: 16 października 2025, 12:31 

Posty na Forum KP: 6471
Cytuj:
"Zespoly Filmowe SA"]Nasza aktorka, mieszkająca stale w Italii i grająca głównie w filmach włoskich (ale w języku polskim bądź angielskim też potrafi zagrać) - została dostrzeżona przez Mela Gibsona. Ten ostatni pracuje nad kontynuacją swojej "Pasji". Nowy film będzie opowiadał o Chrystusie Zmartwychwstałym, z grobu powstałym i po ziemi chodzącym. Kasia Smutniak ma zagrać Maryję, matkę Jezusa.
pasji.

W budzącej spore kontrowersji "Pasji" Marię zagrała znakomita rumuńska aktorka Maia Morgenstern. Smutniak to moim zdaniem nie tak wysoka półka, aczkolwiek życzę jej by to była udana rola. Choć z drugiej strony nie przypuszczam, by ta specyficzna kontynuacja się Gibsonowi udała.

PostNapisane: 16 października 2025, 17:48 

Posty na Forum KP: 537
Dodajmy - rumuńska aktorka żydowska. Maia Morgenstern to w ogóle jedna z czołowych artystek sceny jidysz na świecie. Zrobiła sporą światową karierę jak na artystkę w sumie dość niszowego w dzisiejszych czasach teatru. Szkoda, że nie udało się to dwóm polskim gwiazdom jidyszowego teatru - Idzie Kamińskiej i Gołdzie Tencer, choć i one mają na koncie międzynarodowe sukcesy - Kamińska nawet nominację do Oscara, a Tencer kilka niezłych ról w kilku niezłych filmach, z nagradzanym na paru festiwalach zachodnioniemieckim "Davidem" na czele. Ale jednak z tej trójki Morgenstern najbardziej zaistniała w światowym kinie.

W "Pasji" pojawili się Olek Mincer i Romuald Kłos, teraz ma być Kasia Smutniak. W sumie miło. ;-)

PostNapisane: 19 października 2025, 19:02 

Smutne to, choć temat kabaretowy...

Tytuł: Kasia SMUTNIAK
PostNapisane: 21 października 2025, 09:19 

Na platformie X zaczęły pojawiać się wpisy po polsku i po angielsku w których użytkownicy zapytują Mela Gibsona czy aby na pewno chce, by w 'The Resurrection of the Christ' w rolę matki Jezusa wcielała się Smutniak. Dołączają zdjęcie, które polska aktorka zrobiła przy okazji Strajku Kobiet, mając wymalowaną na palcu czerwoną błyskawicę, a na twarzy hasła, które powtarzały się w tamtym czasie m.in. na transparentach.

"Panie Melu Gibsonie, proszę zrezygnować z powierzenia roli Maryi pani Smutniak. Pani Smutniak nie będzie potrafiła się wiarygodnie wcielić w rolę Maryi. Dowód ma pan na tym zdjęciu. Nie, nie chodzi o to, że nie jest katoliczką, ale wszystko wskazuje na to, że jest piśmienna."

[napisy na zdjęciu Kasi Smutniak: "To jest wojna!" "Prawo człowieka" "Right to Abortion" "Moje ciało" "Wyrok na kobiety" "#Wypie......" "Strajk kobiet" oraz coś nieczytelnego]

https://film.wp.pl/polacy-pisza-donosy- ... 686836672a

Albo:
Dear Mr. Mel Gibson,
@MelGibsonQ__
would you really want Kasia Smutniak to play Mary, the mother of Jesus? Please explain what this woman wants - all this inscriptions from her face.
If she played this role, more than half of Poles would not watch your movie
.
https://x.com/Ulalala79616/status/19799 ... 1760968111

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na naszych rodaków zawsze można liczyć. Wiadomo: w polskiej części piekła żadne diabły nie muszą nikogo pilnować, bo każdy Polak, który spróbuje wydostać się z wrzącej smoły - zostanie natychmiast przez współtowarzyszy niedoli wciągnięty z powrotem do kotła.

Ostatnio edytowano 21 października 2025, 10:12 przez Zespoly Filmowe SA, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 21 października 2025, 09:30 

karel napisał(a):
Smutne to, choć temat kabaretowy...

Nie wiem, jak to zrobiłem, ale ten komentarz chciałem zamieścić w wątku o "Uchu prezesa", a znalazł się tutaj... I wcale nie zamierzałem w złośliwy sposób nawiązać do nazwiska aktorki. :icon_mrgreen: Dopiero teraz zauważyłem swój błąd i już tego zupełnie niepasującego wpisu usunąć nie mogę.

PostNapisane: 21 października 2025, 19:09 

Widziałem, domyśliłem się, zgłosiłem naszemu Adminowi, mam nadzieję, że przeniesie. :-)

PostNapisane: 22 października 2025, 13:09 

Dzięki :icon_mrgreen:

PostNapisane: 31 października 2025, 01:03 

Posty na Forum KP: 768
Zespoly Filmowe SA napisał(a):
Na platformie X zaczęły pojawiać się wpisy po polsku i po angielsku w których użytkownicy zapytują Mela Gibsona czy aby na pewno chce, by w 'The Resurrection of the Christ' w rolę matki Jezusa wcielała się Smutniak. Dołączają zdjęcie, które polska aktorka zrobiła przy okazji Strajku Kobiet, mając wymalowaną na palcu czerwoną błyskawicę, a na twarzy hasła, które powtarzały się w tamtym czasie m.in. na transparentach.

"Panie Melu Gibsonie, proszę zrezygnować z powierzenia roli Maryi pani Smutniak. Pani Smutniak nie będzie potrafiła się wiarygodnie wcielić w rolę Maryi. Dowód ma pan na tym zdjęciu. Nie, nie chodzi o to, że nie jest katoliczką, ale wszystko wskazuje na to, że jest piśmienna."

[napisy na zdjęciu Kasi Smutniak: "To jest wojna!" "Prawo człowieka" "Right to Abortion" "Moje ciało" "Wyrok na kobiety" "#Wypie......" "Strajk kobiet" oraz coś nieczytelnego]

Skala głupoty u niektórych wyszła poza skalę.

PostNapisane: 31 października 2025, 08:20 

Głupoty i antypolskości, bo osobiście tak widzę próbę podłożenia świni Polce robiącej karierę zagranicą. Takich ludzi zawsze powinno się wspierać.

PostNapisane: 3 lutego 2026, 09:41 

Baza flmu nie nadanża za jej zachodnimi produkcjami...

Rafal Dajbor napisał(a):
Głupoty i antypolskości, bo osobiście tak widzę próbę podłożenia świni Polce robiącej karierę zagranicą. Takich ludzi zawsze powinno się wspierać.

Nie o to chodzi. Ona nie potrzebuje żadnego od rodaków wsparcia. Wystarczy żeby jej nie przeszkadzali.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę... 1, 2  Następna

Strefa czasowa: UTC + 1